Home » Uncategorized » Dating er ikke hvad det har været

Dating er ikke hvad det har været

Den første datingside var tilgængelig på internettet i 1993 i takt med, at internettet fik sin udbredelse. Siden da er der kommet et utal af datingsider til og hver enkel datingside har deres eget formål med dating – nogle er for 40+, imens andre er for unge mennesker. Omkring hvert tredje par har fundet hinanden via netdating. Netdating er meget populært for singler og dagligt bruger langt de fleste flere timer på, at tjekke de forskellige datingsider ud.

Dating før i tiden

Før internettets udbredelse i 1993 var det naturligt at par mødte hinanden mere tilfældigt.

At møde hinanden gennem venner, på arbejdet eller tilfældigt på gaden var nærmest den eneste måde at møde det modsatte køn på.

I gamle dage havde man nogle helt bestemte datingregler, der altid blev fulgt. Hvis du spørger dine forældre eller bedsteforældre, så vil de kunne nikke genkendende til disse regler. Det var meget almindeligt, at manden inviterede kvinden ud flere gange, inden den første date fandt rigtigt sted. Som almindelig procedure dukkede mand op i sit fineste jakkesæt og med blomster til kvinden.

I gamle dage aftalte man ansigt til ansigt at man skulle på date sammen. Til en date blev kvinden hentet ved døren, manden hilste pænt på forældrene, man havde sit fineste tøj på, manden betalte og fulgte kvinden hjem efter daten. Hverken manden eller kvinden forventede sex på den første date. Det var først noget der kom på tale når man var officielt kærester eller først var blevet gift.

I dag fungerer dating på en helt anden måde og der er ingen regler omkring, hvordan manden eller kvinden skal opføre sig.

Dating har med tiden medført større krav

På de forskellige datingsider bliver singler matchet med hinanden alt efter hvilke egenskaber, de søger hos det modsatte køn.

På datingsider kan man tillade sig at være kræsen og søge præferencer som f.eks. højde, stilling, hårfarve eller hvor i landet folk kommer fra.

Datingsiderne er med til at tillade, at man er kræsen hvad angår det modsatte køn. Disse kriterier og høje krav er også med til, at det tager tid for singler at finde den helt rette person.

Via forskellige undersøgelser har det vist sig, at folk slår ned på de mindste fejl ved det modsatte køn, og hellere giver slip på personen, i stedet for at leve med fejlen. Dette er en af grundene til, at de færreste mennesker møder deres eneste ene på første date. I og med at man tillader sig at være kræsen, så har man hellere ikke noget imod at det tager tid, at finde den rette.

I gamle dage var det meget nemmere at finde en partner. Synes man at partneren var sød, var man mere end villig til at lære personen bedre at kende.

Der findes ingen udskrevne regler angående hvordan en date skal være. I dag opretter folk en konto på datingsider af forskellige årsager – enten for at finde en partner, for at finde en at skrive med eller for at finde en at have sex med. Man behøver ikke at fortælle nogen, at man har været på date med nogen.

 

Disclaimer

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *