Home » Uncategorized » Udvalget af brætspil har vokset sig overvældende stort

Udvalget af brætspil har vokset sig overvældende stort

Der er de seneste år kommet mange nye brætspil på markedet. Det skyldes ikke mindst, at der er kommet en større efterspørgsel på brætspil, end der har været tidligere. Du kan derfor nemt finde en masse forskellige spil, der passer til lige præcis den type, som du er.

Noget, der er blevet meget populært, er spil, hvor man skal samarbejde om at vinde over spillet. Der er altså ikke en enkelt vinder. Det kan være mange forskellige ting, man skal samarbejde om. For eksempel at alle deltagerne skal slippe ud af en labyrint, eller at alle skal slippe levende fra et zombieangreb eller ud af en ørken. 

Selvom man må samarbejde om at løse spillet, gør det det bestemt ikke nemmere. Reglerne kan være komplicerede, og hvis det er zombierne, som I skal vinde over, vil de ofte have meget bedre vilkår, end jer spillere har.

Mange flere laver deres egne spil

En af grundene til, at der er flere spil, er jo ganske enkelt også, at der er flere, der er begyndt at lave deres egne spil. Det skyldes blandt andet, at det er blevet langt mere cool at være nørdet. Derudover skyldes det selvfølgelig, at det er blevet mere populært at udvikle brætspil, og at der derfor er flere, der kaster sig ud i det.

Spillene kan variere meget i karakter, og lige som alt andet man skaber, handler det om, at man er kreativ og opfindsom for at finde på et spil, som der ikke er andre, der har fundet på endnu. Det handler om hele tiden at finde en spændende og udfordrende vinkel på det at lave spil. Lige meget om det er spil til voksne eller til børn.

Det, at flere voksne er begyndt at spille brætspil, gør dog også, at der er langt flere muligheder for spildesignere nu til dags. De kan lave langt federe spil, end de tidligere kunne, hvor det var vigtigt, at børnene også kunne være med.

Nemmere at få eget spil udgivet

En anden grund til, at der er kommet flere spil, er også, at det er blevet nemmere at få udgivet sit eget spil. Firmaerne er mere villige til at prøve nye spil og nye koncepter af og se om, det fungerer. Hvis det gør det, producerer de nogle flere spil.

Hvis du er interesseret i at lave dine egne spil, eller hvis du allerede har et spil, som du gerne vil pitche til en spilproducent, er det vigtigt, at du holder dig orienteret om, hvordan det skal ske. Det sker typisk på messer rundt om i Europa, hvor du har omkring et kvarter til at pitche din ide til firmaet. Det handler altså om at have talegaverne i orden, hvis du gerne vil have, at firmaet skal lave lige præcis dit spil.

Det er dog også helt utrolig sjovt at opleve, at andre spiller dit spil. Det, at andre kan lide dit spil og bliver underholdt af det, er ofte det hele værd i forhold til at lave sit eget spil.

 

Disclaimer

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *